Η περιοχή μας και τα Αξιοθέατα

Η Καλαμάτα είναι μια πόλη που μπορεί κάποιος να θαυμάσει αρκετά και σημαντικά αξιοθέατα.

Αρχίζοντας από το Κάστρο της πόλις, που είναι ένα οχυρωματικό κτίσμα και βρίσκεται στην παλιά  πόλη.

  382 300 87

Αξίζει επίσης να επισκεφθεί κανείς τον όμορφο και επιβλητικό ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος που βρίσκετε κάτω από το Κάστρο της πόλης, ο οποίος είναι και ο μητροπολιτικός ναός της πόλης.

Επίσης να θαυμάση την ιερά Μονή Καλογραίων και να δει πώς κατασκευάζονται τα διάφορα μεταξωτά υφαντά, τα περίφημα καλαματιανά μαντήλια που εκτίθενται εκεί, καθώς και τους αργαλειούς με τους οποίους υφαίνονται.

 KALAMATA 045 397 265 87

Κατεβαίνοντας προς την κεντρική πλατεία του ιστορικού κέντρου θα συναντήσωμε την  εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, το σύμβολο της πόλης, που είναι μια μικρή βυζαντινή εκκλησία του 10ου αιώνα μ.x.

Να σημειώσουμε ότι από αυτή την πλατεία το 1821 ξεκίνησε η συγκέντρωση όλων των οπλαρχηγών με τα παλικάρια τους, από της διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας και σε αυτό τον ιερό Ναό έδωσαν τον όρκο τους αναφωνώντας Ελευθερία ή Θάνατος, έτσι ξεκίνησε η επανάσταση και η απελευθέρωση της πόλις μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς από τον τουρκικό ζυγό.

 001 397 297 87 

Το κτίριο του Μουσείου βρίσκεται στη καρδιά του ιστορικού κέντρου της Καλαμάτας, εκεί όπου παλιά βρισκόταν η Δημοτική Αγορά της πόλης, που κατακλυζόταν καθημερινά από το πλήθος των εμπόρων και των πελατών της.

Το πάρκο σιδηροδρόμων βρίσκεται στα νότια του κέντρου της πόλης και είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο υπαίθριο σιδηροδρομικό μουσείο, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και βραβευμένο από την ευρωπαϊκή επιτροπή.

Η Μεσσήνη ήταν μια αρχαία πόλη της Μεσσηνίας, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου. Βρίσκεται δίπλα στο σημερινό χωριό Μαυρομάτι.

10 2.jpg 397 259 87 

ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ: Ο ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    
Αν παραθερίζετε στην Καλαμάτα ή κάπου στην Μεσσηνία και ψάχνετε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα τότε σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε το Πολυλίμνιο. Βρίσκεται περίπου 30 λεπτά (32 χλμ) από την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, στην παλιά κοινότητα της Χαραυγής του Δήμου Μεσσήνης και αποτελεί ένα σύμπλεγμα λιμνών και καταρρακτών που δημιουργούν ένα απίστευτα όμορφο τοπίο λόγω του ανώμαλου ανάγλυφου.