Η περιοχή μας και τα Αξιοθέατα

Η Καλαμάτα είναι μια πόλη που μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης αρκετά και σημαντικά αξιοθέατα.

Αρχίζοντας από το Κάστρο της πόλης, που βρίσκεται βορειοδυτικά στην παλιά πόλη, κτισμένο πάνω σε ένα λόφο. Στο εσωτερικό του κάστρου υπάρχει οχυρωμένη ακρόπολη και Αρχαίο Θέατρο

  382 300 87

.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΛΟΓΡΑΙΩΝ

Εδώ θα δουμε τους περίφημους αργαλειούς που υφαίνονται τα διάφορα μεταξωτά υφάσματα και επίσης πώς κατασκευάζονται τα πολύ γνωστά μεταξωτά καλαματιανά μαντήλια.

 ΚΑΛΑΜΑΤΑ 045 397 265 87

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ

Αξίζει επίσης να επισκεφθεί κανείς τον όμορφο και επιβλητικό ναό της Υπαπαντή του χριστού που βρίσκεται κάτω από το Κάστρο, στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

 

 

 

 Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

Κατεβαίνοντας προς την κεντρική πλατεία του ιστορικού κέντρου θα συναντήσετε την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, το σύμβολο της πόλης, που είναι μια μικρή βυζαντινή εκκλησία του 10ου αιώνα.

Να σημειωθεί ότι από αυτή την πλατεία το 1821 ξεκίνησε η επανάσταση για την απελευθέρωση της πόλης από τα τουρκικό ζυγό, μετά απο 400 χρόνια σκλαβιάς.

Σε αυτή την πλατεία έγινε η συγκέντρωση όλων των οπλαρχηγών με τα παλικάρια τους, από τις διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας και σε αυτό το ιερό Ναό όλοι μαζί στίς 23 Μαρτίου του 1821 έδωσαν τον όρκο τους για το ξεκίνημα της επανάστασεις αναφωνάζοντας Ελευθερία ή Θάνατος.

 

 ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το κτίριο του Μουσείου βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας, δίπλα από την βυζαντινή εκλησία των αγίων Αποστόλων, εκεί όπου παλαιότερα βρισκόταν η Δημοτική αγορά της πόλης και καθημερινά κατακλύζονταν από πλήθος επισκεπτών.

 

  

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Το πάρκο σιδηροδρόμων βρίσκεται στα νότια του κέντρου της πόλης και είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο υπαίθριο σιδηροδρομικό μουσείο, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και βραβευμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

 

 

Η ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ

Η Μεσσηνή ήταν μια αρχαία πόλη της Μεσσηνίας, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου.

10 2.jpg 397 259 87 

 

ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ:

Ο ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    
Αν παραμείνετε στην Καλαμάτα ή κάπου στην Μεσσηνία και ψάχνετε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, τότε σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείτε το Πολυλίμνιο.   Το Πολύλιμνιο βρίσκεται 32 χιλιόμετρα περίπου από την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, στην παλαιά κοινότητα Χαραυγή του Δήμου Μεσσηνής και αποτελεί ένα συγκρότημα λιμνών και καταρρακτών που δημιουργούν ένα εκπληκτικά όμορφο τοπία.

[widgetkit id = 2]