Η περιοχή μας και τα Αξιοθέατα

Η Καλαμάτα είναι μια πόλη που μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης αρκετά σημαντικά αξιοθέατα.

Αρχίζοντας από το Κάστρο της πόλις, που βρίσκεται βορειοδυτικά στην παλιά πόλη, κτισμένο πάνω σε ένα λόφο.

Στο εσωτερικό του κάστρου υπάρχει οχυρωμένη ακρόπολη και Αρχαίο Θέατρο.

  382 300 87

Αξίζει επίσης να επισκεφθεί κανείς το όμορφο και επιβλητικό ναό της Υπαπαντής του Σωτήρου που βρίσκεται κάτω από το Κάστρο της πόλης, που είναι και το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Επίσης ένα ακόμη σημαντικό αξιοθέατο είναι η Μονή Καλογραίων εκεί θα δουν πώς κατασκευάζονται τα διάφορα μεταξωτά υφάσματα και τα γνωστά καλαματιανά μαντήλια.

 ΚΑΛΑΜΑΤΑ 045 397 265 87

Κατεβαίνοντας προς την κεντρική πλατεία του ιστορικού κέντρου θα συναντήσετε την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, το σύμβολο της πόλης, που είναι μια μικρή βυζαντινή εκκλησία του 10ου αιώνα.

Να σημειωθεί ότι από αυτή την πλατεία το 1821 ξεκίνησε η επανάσταση για την απελευθέρωση της πόλης από τα τουρκικό ζυγό.

Σε αυτή την πλατεία έγινε η συγκέντρωση όλων των οπλαρχηγών με τα παλικάρια τους, από τις διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας που έφτασαν σε αυτό το ιερό Ναό και όλοι μαζί έδωσαν τον όρκο τους φωνάζοντας Ελευθερία ή Θάνατος.

 Έτσι ξεκίνησε η επανάσταση και η απελευθέρωση της πόλεως μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς από τον τουρκικό ζύγο.

 001 397 297 87 

Το κτίριο του Μουσείου βρίσκεται στο κέντρο του ιστορικού κέντρου της Καλαμάτας, εκεί όπου η Δημοτική Αγορά της πόλης παλαιότερα βρισκόταν, κατακλύζεται καθημερινά από πλήθος επισκεπτών.

Το πάρκο σιδηροδρόμων βρίσκεται στα νότια του κέντρου της πόλης και είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο υπαίθριο σιδηροδρομικό μουσείο, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και βραβευμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Μεσσηνή ήταν μια αρχαία πόλη της Μεσσηνίας, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου.

10 2.jpg 397 259 87 

ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ: Ο ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    
Αν παραμείνετε στην Καλαμάτα ή κάπου στην Μεσσηνία και ψάχνετε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, τότε σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείτε το Πολυλίμνιο.

Το Πολύλιμνιο βρίσκεται 32 χιλιόμετρα περίπου από την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, στην παλαιά κοινότητα Χαραυγή του Δήμου Μεσσηνής και αποτελεί ένα συγκρότημα λιμνών και καταρρακτών που δημιουργούν ένα εκπληκτικά όμορφο τοπία.

[widgetkit id = 2]